ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013-14

Προγράμματα 2013-14

Tο σχολείο μας, οργανώνει  τη φετινή σχολική χρονιά τα ακόλουθα προγράμματα Σχολικών δραστηριοτήτων:1.        «Κατασκευή τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος (Hydrobot) και έλεγχος λειτουργίας»

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατασκευή του hydrobot ως τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα, η πραγματοποίηση μετρήσεων βάθους, η λήψη δειγμάτων νερού για ανάλυση και η λήψη φωτογραφιών ή video με στόχο την αξιοποίηση των μετρήσεων και την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για το θαλάσσιο περιβάλλον. Οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση εργαλείων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών σε συνεργασία με το Ευγενίδειο ίδρυμα στη χρήση εργαστηρίων Lab.1      2.  Το θέατρο στην Εκπαίδευση

«

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια και η ανάδειξη των ιδιαίτερων δεξιοτήτων των μαθητών, η εξοικείωσή τους με τα θεατρικά- πολιτισικά δρώμενα και η μέθεξή τους στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της μεταφοράς ενός απλού κειμένου στο θεατρικό σανίδι, μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση της λογοτεχνίας, των κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και των Καλών τεχνών. Άνθρωποι του θεάτρου, θα κληθούν να μιλήσουν στα παιδιά για τον κόσμο των «παρασκηνίων».
3.  "Συμμετοχή στο διαδικτυακό ραδιόφωνο με δημιουργία εκπομπών και έκδοση μαθητικού
εντύπου εφημερίδας σε συνεργασία με 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου»

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνώση της διαδικασίας παραγωγής ραδιοφωνικής εκπομπής και η δημιουργία εντύπου εφημερίδας ταυτοχρόνως με τη των εργαλείων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνιών με στόχο τη δημιουργία κειμένων και εκπομπών ραδιοφώνου, και την καλλιέργεια  έκφρασης απόψεων και επιχειρηματολογίας.

  4. 
«Αλκοόλ: Η καινούργια καταστροφική αγάπη των νέων»


Σκοπός  του προγράμματος είναι να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφικής αυτής συνήθειας στην υγεία τους και εν γένει στις σχέσεις τους με το περιβάλλον τους, να  διακρίνουν και να αποτρέπουν φίλους, συμμαθητές και συνομήλικους από μια πορεία που τους οδηγεί σε σίγουρο χαμό, να αναγνωρίσουν να αποδεχτούν και να αγαπήσουν την παράδοση του τόπου τους.
1.      5. « Es weinhnachtet» - Έρχονται Χριστούγεννα
      (Πρόγραμμα e-tweening)Σκοπός του προγράμματος είναι η επικοινωνία των μαθητών με μαθητές άλλων χωρών. Οι μαθητές θα γνωρίσουν ήθη και έθιμα στις εμπλεκόμενες χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να εντοπίσουν διαφορές και ομοιότητες στον τομέα αυτό, θα ενισχυθεί η ομαδική εργασία των μαθητών καθώς και η δημιουργικότητά τους.